воскресенье, 10 декабря 2017 г.


УЧНІ «МЕДІАКУЛЬТУРИ»
СЕРЕД АВТОРІВ КРАЩИХ ТВОРІВ

Всеукраїнський літературний конкурс «Ми за тверезе життя!» вже став традиційним заходом просвітницької роботи ГО «Рух «Твереза Україна» та Київської міської організації товариства тверезості та здоров’я. Мета проекту — виховання тверезого способу життя у молодого покоління, підтримка тих юнаків і дівчат, які зробили свій вибір на користь тверезості. За 5 років свого існування конкурс охопив понад 4 000 авторів, переважно школярів. У 2017-му на конкурс надійшло 1 550 творів від 1 400 авторів майже з усіх областей України.

На сайті http://tvereza.info/konkurs/index.php?lang=uk в рубриці «Переможці літературного конкурсу «Ми за тверезе життя!»-2017 можна докладно ознайомитися із кращими творами усіх вибраних авторів. Вони опубліковані на сайті конкурсу tvereza.info/konkurs, де можна пошукати кнопки соцмереж, які допоможуть поширити будь-який твір  в інтернеті, знайти друзів та однодумців серед учасників проекту.

В числі переможців Слобожанщини серед учнів 8-х класів почесне ІІІ місце посів Никита Курсін, вихованець гуртка позашкільної освіти «Медіакультура» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міської ради. Він є автором твору «Заполнители» пустоты — болезнь общества...» Втім, від ЦДЮТ № 5 чимало авторів взяли активну участь в конкурсі. Тому оргкомітет нагородив педагога, керівника гуртків Леоніда Гапєєва грамотою за особистий вагомий внесок в організацію та підготовку учнів – учасників всеукраїнського конкурсу та цікавими книгами на тему тверезості й здорового способу життя.

Приємно зазначити, що конкурс «Ми за тверезе життя!» не обмежується лише призовими місцями переможців. Адже серед авторів є чимало цікавих та актуальних творів, які мають свої креативні ідеї, що цілком заслуговують на увагу суспільства і держави. Тому організатори конкурсу вирішили видати збірник кращих учнівських робіт 2017 року. Надіслали педагогам для їхніх учнів авторські примірники цієї особливої книги. До збірника увійшли 314 вибраних творів учнів 111 класів. Вони вдало розділені за рубриками й темами, що є зручним для усіх небайдужих читачів, а також для використання у викладацькій та виховній, просвітницькій роботі. Наприкінці збірника вміщено алфавітний покажчик авторів опублікованих творів.

Катя Псарьова:
«Гарна ідея — збірка кращих творів»

Своїми враженнями в короткому інтерв’ю ділиться вихованка гуртка «Медіакультура» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради Катерина Псарьова, яка теж отримала в подарунок цей збірник.

Наскільки, Катя, на твою думку, важливо долучати до роздумів про здоровий спосіб життя сучасну молодь шляхом написання творів? Адже психологи дійшли висновку, що коли людина пише на папері, або друкує на ноутбуці свої думки, згодом краще їх втілює в життя. Як ти вважаєш?
Моє враження дуже гарне. Дуже сподобалося, що мій твір навіть опублікували у книжці! Якщо людина пише на ноутбуці, або висловлює свої думки на папері, то вона потім їх краще втілює в реальності. Особисто я не хочу, щоб у наших знайомих та взагалі в інших сім’ях були проблеми, про які я та інші автори пишуть…

Традиційно чимало літературних та інших мистецьких конкурсів зорієнтовані на призові місця. Але ж є чимало креативних цікавих творчих задумів різних авторів, які не завжди потрапляють до «призової трійки», хоча їхні роботи теж заслуговують уваги. Саме тому організатори вирішили видати збірку кращих творів молодих авторів. Наскільки цей задум відповідає сучасним реаліям? Що думаєш з цього приводу?
― Думаю, це дуже гарна ідея ―  видати збірку кращих авторських робіт. Вже трохи ознайомилася з іншими творами. Це дозволить замислитись батькам про майбутнє своїх дітей. Якщо зараз молодь буде долучатися до здорового способу життя, це буде дуже правильно.

Леонід Гапєєв
Фото: Альбіна Псарьова






Комментариев нет:

Отправить комментарий