понедельник, 17 апреля 2017 г.

ДИТЯЧІ СЮЖЕТИ ЯК ЖИВІ ІСТОРІЇ…
Діти знаходять позитивні сюжети у своїх творах, водночас намагаються привернути увагу до того, що потребує змін. Щоб усім небайдужим надати можливість для діалогу й обміну думками, на заняття запрошуємо батьків та педагогів. Адже дітям є про що розповісти нам, дорослим. Під час відкритого уроку на тему «Мистецтво спілкування» гуртка «Медіакультура» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради у гімназії № 13 настав час дебюту юних літераторів.
Підтримати й послухати учнів виявили бажання їхні однолітки, вчителі та батьки. У теплій і дружній атмосфері заняття слухачі емоційно сприймали виступи учнів, дякуючи авторам щирими оплесками. Вперше на імпровізованій сцені перед публікою вдало виступили Катерина Микитенко, учениця 8-а класу із своїм поетичним твором «Мамочка» та Марія Глоба, учениця 4-а класу із сюжетом «Розлука». Незабутнє враження у присутніх залишилося після виступу  учениці 4-а класу Марії Колесникової. Адже її оповідання із символічною назвою «Мені так хочеться побільше спілкування» присвячено не тільки рідній матусі, але й усім присутнім мамам.
Важливо, що учні вже з молодших класів починають писати та розповідати сучасні сюжети. Невигадані історії у сценічному виконанні Насті Кричевської та Вероніки Миценко викликали не абиякий інтерес. Пригоди пасажирів у метро із «Небезпечною сумкою» стали темою жвавого обговорення серед учнів та батьків.
― Чим сьогодні можна зацікавити учнів? ― часто запитують батьки.
― Маємо не тільки створити цікавий сюжет, доопрацювати текст, щоб він перетворився на живу історію. Важливо для кожного автора навчитися виступати перед публікою. Адже під час таких відкритих уроків та практичних занять учні не лише можуть закріпити та продемонструвати присутнім раніше засвоєні навички роботи із текстом, починаючи від написання й редагування. Ще й мають можливість практично опановувати сучасні прийоми ораторського мистецтва, ― відповідаю усім зацікавленим та небайдужим. Докладніше ознайомитися із творчими доробками юних авторів можна у новоствореному блозі молодих літераторів.
Леонід Гапєєв,
керівник гуртка Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради





Комментариев нет:

Отправить комментарий