пятница, 28 сентября 2018 г.



Роздуми про майбутню професію

Вільно мислити і висловлювати власну думку. Саме таке творче завдання стало головною ідеєю під час занять гуртка «Точка зору». Творча гра «Я обираю професію» стала своєрідним імпровізованим майданчиком для цікавих думок. Один автор мріє про професію журналіста, інший розповідає про роботу фахівця ІТ-технологій і не тільки.
Під час дебатів та інтерв’ю, коли хлопці і дівчата розділилися на команди, треба не просто повірити у власні сили, а ще й переконати співрозмовника у тому, що саме комп’ютерні технології чи мас-медіа переміщуються із теперішнього час в майбутній. Довелося емоційно та змістовно налаштувати на роздуми й аудиторію. Вона теж не залишилась байдужою. Під час обговорення в ігровій формі кожен охочий серед учасників гри поділився власними роздумами. А батьки уважно спостерігали і навіть вболівали. Бо мрії та роздуми дітей і підлітків сьогодні є своєрідною проекцією у майбутнє.
Новітні форми проведення занять налаштовують до розкриття творчого потенціалу дітей і підлітків. Кожен з них вчиться висловлювати власну позицію. Граючи, імпровізуючи, це вдається досить несподівано і часто навіть переконливо.
Роздуми про майбутню професію сформували цікаву точку зору для кожного учасника гри.

Леонід ГАПЄЄВ, керівник гуртка «Точка зору»
ЦДЮТ № 5 Харківської міськради







Комментариев нет:

Отправить комментарий