понедельник, 19 ноября 2018 г.



«ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО»

В ЖИТТІ ДМИТРА ЗІМОВСЬКОГО

Цей хлопець давно думав про школу майбутнього. Про своєрідний осередок творчості, толерантності, гармонії і позитиву. Про це якось розповів Дмитро під час одного із занять гуртка «Моя майбутня професія».

Схоже на те, що думки іноді матеріалізуються, а наші мрії можуть втілюватися у життя? Дмитро перейшов із харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату (музичної 11-річки) до іншого навчального закладу. Музику не покинув, бо продовжив займатися фортепіано в одній з дитячих музичних шкіл. На позашкільних заняттях гуртка опановує основи журналістики та літературної творчості.

Його авторські роздуми про школу майбутнього не даремно привернули увагу журі всеукраїнського конкурсу творів-есе «Творчість ― основа розвитку духовного потенціалу людини». Адже проблема усвідомлення свого місця у сучасному суспільстві та світі, реалізації творчого потенціалу людини, отримання знань через усвідомлення їх необхідності ― це ті актуальні виклики часу, які творчо досліджували сучасні автори. Це 82 учасники з різних середніх загальноосвітніх та вищих навчальних закладів України. Зокрема Чернівецької, Закарпатської, Вінницької, Рівненської, Житомирської, Запорізької, Одеської, Сумської, Харківської та Київської областей. Серед учасників конкурсу, учні, студенти та молоді учителі…

До речі, під час шкільних канікул Дмитро мав можливість познайомитися ще з однією школою майбутнього, коли відчув себе студентом на один день в Харківському національному педагогічному університеті ім. Г.С. Сковороди. Там Дмитро Зімовський занурився у повноцінне студентське життя. Ще отримав сертифікат за участь у всеукраїнському конкурсі творів-есе «Творчість ― основа розвитку духовного потенціалу людини», а його публіцистичний твір опубліковано в окремій збірці.

Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради











Комментариев нет:

Отправить комментарий