воскресенье, 4 ноября 2018 г.



«МОЛОДА СЛОБОЖАНЩИНА-2018»:
НАГОРОДЖЕНО ЮНИХ АВТОРІВ

У приміщенні Харківської обласної організації Національної спілки письменників України восени відбувся обласний літературний семінар «Молода Слобожанщина-2018». За результатами творчої роботи нагороджено авторів. Серед них і учасники гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради у номінації «публіцистика».

— В цьому році на семінарі багато чого було вперше. Так, вперше особисто займалася організацією заходу, вперше ми зробили склад журі, у якому всі віком від 23 до 35-37 років. Вперше у нас була секція журналістики. Це була моя ініціатива — виділити вихованців позашкільної освіти з гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради окремо і запросити до них пані Ірину Шевченко. Журналістку, яка має досвід роботи саме з дітьми, — розповіла прозаїк, лауреат конкурсів, член Національної спілки письменників України Наталія Васильєва.

Під час роботи секції публіцистики юні автори та деякі їхні батьки змогли переконатися у тому, наскільки непростою є журналістика сьогодні. І журналістика, і публіцистика базуються у різних авторських текстах на цілком реальних фактах. Втім, спостерігаючи за творчими роздумами юних авторів, можна не сумніватися у тому, що ця справа є для них цікавою, суспільно значимою та потрібною для розвитку особистості. Кожен з дебютантів не побоявся винести на розгляд журі досить серйозні й зовсім не дитячі теми у своїх творах. Серед дорослих членів журі навіть було помітним здивування з цього приводу. Але в сучасних реаліях сьогодення це є правильним і перспективним напрямком у творчості. Адже під час занять гуртка автори вчаться вільно мислити і відверто висловлювати свою точку зору.

Публічно продемонструвати свою творчість присутнім у великій залі із каміном в обласній письменницькій організації мав можливість кожен охочий, хто до цього взяв участь в обласному літературному семінарі «Молода Слобожанщина-2018». Під час фінального заходу урочисто нагородили авторів. Серед них Іван Сур, Володимир Домбровський (дипломи лауреатів ІІ ступеня) і Дар’я Бацько (диплом лауреата ІІІ ступеня) з гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради. Окрім престижних дипломів лауреатів, юні автори отримали й призи — цікаві та змістовні класно оформлені подарункові книжки сучасних українських видавництв.

Леонід Гапєєв, керівник гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради, член Національної спілки журналістів України

Фото автора


























Комментариев нет:

Отправить комментарий