воскресенье, 13 мая 2018 г.



ЯКІ Є ЦІННОСТІ
СУЧАСНОЇ РОДИНИ?

Це ключове питання стало темою жвавого обговорення під час імпровізованого ток-шоу гуртка «Медіакультура» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради, що відбулося з нагоди Міжнародного дня сім’ї у 136-й Харківській школі.

Під час активного обговорення різних, навіть дуже несподіваних запитань, діти разом із дорослими стали активними учасниками дійства, де відбувалося активне обговорення і обмін думками. Проблема німофобії (залежності від інтернету) після авторського креативного читання власного сюжету Ростиславом Турковим викликала неоднозначні враження та дискусію серед дорослих учасників. А поки вони всі обговорювали серйозні проблеми, наймолодші учасники гри (першокласниці Ліза Псарьова, Соня Гапєєва та інші) створювали свої авторські малюнки із міні-текстами на тему сучасної родини.
Мабуть, усі проблеми сьогодення мають своє спільне коріння. Це непорозуміння дітей і дорослих через брак спілкування. Тому під час заходу деякі учасники поділилися своїми невигаданими історіями про те, як родина разом проводить вільний час. Іван Сур прочитав таку історію про нещодавню сімейну поїздку до Києва. Проблема із житлом, з якою наші слобожанці зіткнулися у столиці вже в перші години свого перебування, завдала і дітям, і дорослим чимало стресів. Але, тато не напився від горя (на превеликий жаль, такі випадки теж нерідко трапляються в сучасному житті), а навпаки активно зайняв дітей пішою прогулянкою столицею. «Ми ледве встигали рухатися за татком», ― пригадав Іван.
Багато інших цікавинок відбувалося під час цього ток-шоу, ведучими якого стали активна 7-класниця Катя Псарьова та педагог Леонід Гапєєв. І ще кілька слів про найцікавіше. Сьогодні шалений темп життя не дає можливості для сімейного читання? Та й що ми читаємо разом: діти і дорослі? Під час заходу його організатори і учасники знайшли цікаву альтернативу: читання малої прози Івана Чендея. «Трембіта», «Косарі», «Василько», «Книжечка» та інші оповідання. Такий сюрприз зробили присутнім діти. Але й дорослі не залишилися без діла. Запрошена гостя ― голова первинної ветеранської організації медпрацівників Південної залізниці Лідія Твердохлібова разом із Л. Гапєєвим продемонстрували присутнім не байдуже ставлення до творчості Івана Чендея, який у своїх творах теж піднімав тему загальнолюдських цінностей кожної родини.
Ефірний час сплинув швидко й непомітно. А на згадку від цікаво проведеної зустрічі усі учасники заходу сфотографувалися на свіжому повітрі біля школи. Адже фото у дружньому колективі теж зміцнюють сімейні відносини, позитивно впливають на дітей і дорослих.
Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртка «Медіакультура» ЦДЮТ № 5 Харківської міської ради















Комментариев нет:

Отправить комментарий