понедельник, 29 октября 2018 г.






УРОКИ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОСВІТИ:
ПІЗНАЄМО МІСЦЕВУ ДЕМОКРАТІЮ

Сьогодні громадянську освіту поступово запроваджують у шкільну програму для 10-х класів. Водночас окремі аспекти цього актуального явища заслуговують на увагу для системи позашкільної освіти. Тому під час канікул учасники гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради на базі 136-ї Харківської школи разом з педагогом провели цікаву й пізнавальну гру «Пізнаємо місцеву демократію!»

Обіграли прості й невигадані життєві історії та різні ситуації, що стосуються кожного: проблеми освітлення та благоустрою населених пунктів, візит до місцевого чиновника, потрапили на прийом до депутата місцевої ради… Так творчо і креативно засвоювали різні форми впливу громади на владу.
Кожен охочий спробував себе у різних соціальних ролях. У такому не формальному ігровому форматі є свої «фішки»: сучасні інновації, творчий експеримент і стимул до подальших роздумів.
До речі, своєрідним поштовхом до творчих пошуків педагога став цікавий  і популярний посібник «Громадянська освіта»: 3D ДЕМОКРАТІЇ (думаємо, дбаємо, діємо) ─ частина І «Особистість та її ідентичність», підготовлений колективом авторів всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова доба», який нещодавно вийшов у світ.

Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради

Фото автора























Комментариев нет:

Отправить комментарий