воскресенье, 7 октября 2018 г.



Творчий конкурс серед шкільної та студентської молоді Донбасу на тему «Толерантність як шлях до сильної України» став цікавою та приємною подією для авторів есе-гуртківців ЦДЮТ № 5 Харківської міськради. Усі вони (Володимир Домбровський, Діана Шерстюк та педагог Леонід Гапєєв) посіли призові 3-тє та 2-ге місця, переконливо довели власну точку зору для журі та читачів. А Іван Сур показав своє бачення налагодження зв’язків між молоддю з різних регіонів України, посів І місце та отримав цінний приз.
На думку організатора конкурсу (ГО «Студентське братство Луганської області»), важливою складовою розвитку сучасного інформаційного суспільства є формування високого рівня толерантності в молодіжному середовищі. Такі постійні, цілеспрямовані зусилля створюють інформаційне поле, яке культивує в суспільстві згуртованість та співробітництво, емоційну мобілізацію і злагоду культур.
Пригадую, як Іван Сур не раз посідав призові місця у різних інших серйозних конкурсах, але автор мріяв саме про І місце. І ось, нарешті, його мрії та сподівання здійснилися! Перші місця доводять переконливу перемогу, свідчать про клопітку й багатогодинну роботу учнів та вчителів (нерідко й неоплачувану позаурочну роботу педагога в якості редактора при парадоксально низькій зарплатні менше мінімальної). Чесно кажучи, ми не сприймали майбутню перемогу й перше місце самоціллю. Бо творчий розвиток не обмежується лише перемогою в конкурсі.
Хоча, з іншої точки зору, перемоги в різних конкурсах мають свою соціальну значимість. Тому небайдужим та зацікавленим вчителям і батькам варто уважно почитати Закон «Про оздоровлення і відпочинок дітей» (ст.1, ст.24: діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки ― талановиті та обдаровані діти ― zakon.rada.gov.ua/go/375-17). Саме там знайдете цікаву й актуальну інформацію. Про те, що перемоги на різних конкурсах (як індивідуальні, так і командні групові) міжнародного, всеукраїнського та регіонального масштабу надають певні можливості та соціальні пільги для оздоровлення й відпочинку дітей. Йдеться про різні пільги та здешевлення вартості відпочинку як на загальнодержавному, так і на місцевому рівні. Отож, зберігайте ваші грамоти і дипломи, які протягом календарного року можуть знадобитися.
Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртків «Точка зору» та «Моя майбутня професія»
ЦДЮТ № 5 Харківської міськради,
переможець всеукраїнських конкурсів із правознавства, журналістики і публіцистики, член Національної спілки журналістів України






Комментариев нет:

Отправить комментарий