пятница, 12 октября 2018 г.


ЮНІ АВТОРИ З ХАРКОВА

У СОТНІ КРАЩИХ

Знаковою подією в культурно-мистецькому та молодіжному соціумі України стало проведення І Міжнародного дитячого літературного фестивалю “Literature Future” у м. Чернівці. В літературному конкурсі взяли участь понад 1000 учасників, серед яких журі обрало 100 найталановитіших авторів. Серед них ― вихованці гуртків «Моя майбутня професія» і «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради Катерина Псарьова та Микита Лукаш.

Вони протягом 2 днів 15-16 вересня взяли участь у майстер-класах, мали можливість поспілкуватися із відомими діячами сучасної української літератури, популярними авторами та акторами, телеведучими, сценаристами. А ще змогли почути цікаві практичні поради, що стосуються літературної творчості.

Метою фестивалю є популяризація читання дитячої літератури і творчості обдарованих дітей України, їх заохочення до написання оригінальних авторських творів. А ще популяризація літературного мистецтва в цілому та розширення уявлення про дитячу літературну творчість України за кордоном.
Витрати на проживання і харчування учасників заходу взяв на себе благодійний фонд «Я – майбутнє України», який вперше в Україні ініціював проведення такого цікавого заходу. (HTTPS://SHPALTA.MEDIA/2018/08/28/LITERATURE-FUTURE-VIZNACHENO-STO-NAJTALANOVITISHIX-UCHASNIKIV-DITYACHOGO-LITERATURNOGO-FESTIVALYU/)

А творчо й креативно оформлені дипломи «Кращий юний автор та майбутнє України» та отримані в якості подарунків книги відомих письменників свідчать про те, що дійсно наша країна має таланти. Бо сучасна молодь за підтримки організаторів фестивалю, педагогів і батьків вже сьогодні формує культурну еліту нації. Отож, спілкуймося, шануймося, будьмо! Бо ми того варті.

Леонід Гапєєв,
керівник гуртків «Точка зору» та «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради





Комментариев нет:

Отправить комментарий