понедельник, 2 апреля 2018 г.



ПРО МОЖЛИВОСТІ 
ТА ПРОБЛЕМИ
СУЧАСНИХ МЕДІА

Цікаво дізнатися, наскільки ми з вами є активними користувачами сучасних медіа ? Тоді, для початку варто дізнатися про те, що сьогодні вони собою являють? А що таке мас-медіа? Яка користь, які сучасні можливості та проблеми, пов’язані із соціальними медіа? Можливо, дехто із читачів щось чув про це?
Відповіді на ці та інші актуальні й сучасні питання шукав Михайло ЄРШОВ, активний учасник «Медіакультури», 5-класник 136-ї школи Холодногірського району Харкова. В рамках всеукраїнського конкурсу з медіаграмотності серед підлітків «Це зовсім не ОК. У чому проблема українських медіа?» Михайло обрав в якості журналістського дослідження тему можливостей та проблем сучасних медіа.

Що ж сьогодні є актуальним для нас, як користувачів недійного продукту?
Наведу коротку цитату з есе автора мовою оригіналу. «На практике многие читатели газет и журналов, зрители телеканалов могут вспомнить рубрику «Обратная связь». Ее активно используют редакторы, чтобы наладить активный контакт и диалог с целевой аудиторией конкретного СМИ. В рамках курса медиаграмотности электронный учебник с неожиданным и довольно креативным названием «МедиаДрайвер» (кстати, с оригинальным дизайном, напоминающим о жизни как явлении «вечного движения») упоминает о так называемом явлении «медиамикс», о построении коммуникации с целевой аудиторией с помощью медиарекламы».

Отже, наш юний автор переконав журі конкурсу та інших читачів у тому, що ця проблема заслуговує громадської уваги. Автор есе «ВОЗМОЖНОСТИ И ПРОБЛЕМЫ СОВРЕМЕННЫХ МЕДИА» здійснив цікаве творче дослідження того, що цікавить сьогодні сучасну людину. А тому й зумів привернути до цієї теми громадську увагу на загальноукраїнському рівні. І не залишився непоміченим. За це Михайла Єршова, який зарекомендував себе як перспективний медіакритик, нагороджено Дипломом від організатора всеукраїнського конкурсу ГО «Детектор медіа».
Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртка «Медіакультура» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради





Комментариев нет:

Отправить комментарий