воскресенье, 22 апреля 2018 г.



ПРИРОДУ МАЄМО МИ БЕРЕГТИ.
БО В ІНТЕРНЕТІ
СПРАВЖНЬОГО ДОВКІЛЛЯ НЕ ЗНАЙТИ

«Природу маємо ми берегти.  Бо в інтернеті, соцмережах справжнього довкілля не знайти…» Під такою символічною, поетичною та водночас сучасною назвою відбулося виховне заняття гуртка «Медіакультура» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради на базі 136-ї школи.
Відбувся огляд публіцистичних творів гуртківців та інших авторів на тему дбайливого ставлення до природних ресурсів України. Захід провели з нагоди Всесвітнього Дня Землі (Дня довкілля). А щоб донести ідею культури дозвілля та збереження довкілля до широкого загалу, в якості публіки обрали вихованців хореографічно-спортивного гуртка (керівник Ірина Тарасенко).
Дійсно, сучасна молодь сьогодні дуже сильно занурюється в інтернет та соцмережі. Варто над цією проблемою частіше працювати і батькам. Пригадайте, шановні дорослі батьки, яку книжку нещодавно читали ви разом із дитиною? А якщо не за шкільною програмою, а для її розвитку та задоволення естетичних потреб?

«Трембіта» і «Косарі» І. Чендея
в якості сюжетів екологічного виховання
Думаю, варто виховувати підростаюче покоління на простих речах. Цілком зрозумілих. Можна налаштовувати до роздумів про збереження довкілля за допомогою художнього слова. Можна брати «офіційні» підручники з природознавства. Але є  інших шлях до творчості.
В якості достойного уваги художнього слова взяли книгу оповідань Івана Чендея. Поки діти хореографічно-спортивного гуртка відпочивали від фізичних навантажень, учасники «Медіакультури» разом з педагогом провели невеличке ознайомлення із малою прозою І.М.Чендея. «Трембіта» і «Косарі» ― у цих сюжетах, сповнених любові до природи рідного краю, можна знайти чимало цікавих ідей. Як дбайливо ставитися дорослим до маленьких пташенят? Як берегти природу Карпатських гір для майбутніх поколінь, які теж захочуть послухати гру трембіти… А можливо, хтось із Харківщини поїде туди на екскурсію і пригадає, як ми разом читали про сумну і радісну мелодію трембіти. Про те, як ця мелодія стала для автора і його мрією, і його думою…
Втім, зараз не буду докладно описувати чи переказувати. Спробуйте взяти у бібліотеці книжку і почитайте самі. Можливо, у такий спосіб ваші діти теж замисляться над тим, як слід ставитися до природних ресурсів рідної країни?
Природу маємо ми берегти. Бо в інтернеті, соцмережах справжнього довкілля не знайти…
Леонід Гапєєв, керівник  гуртка «Медіакультура» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради
Фото Ірини Тарасенко





Комментариев нет:

Отправить комментарий