понедельник, 25 июня 2018 г.




ВЛІТКУ АКТИВІЗУЄТЬСЯ ТВОРЧІТЬ

Серед цікавих заходів, що відбуваються влітку під час шкільних канікул, є участь бажаючих гуртківців у 5-му Міжнародному конкурсі «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» за підтримки громадської організації «Центр UA».

Цей міждисциплінарний проект поєднує медіа, активізм і різні типи креативних практик. Мета проекту полягає в заохоченні активних громадян, журналістів, людей творчих професій до суспільно важливої дискусії, аби збільшити рівень обізнаності та підготувати ґрунт для пошуку, обговорення й ухвалення прогресивних політичних рішень.
На конкурс приймаються роботи на теми захисту свободи слова, протидії цензурі, доступу до інформації, а також на спеціальну тему, яку визначають організатори відповідно до актуальних суспільно-політичних процесів в Україні та світі.

Варто підтримати авторів
За задумом педагога учасники гуртків «Лідерство» та «Медіакультура» в якості авторів долучилися до участі в цьому цікавому проекті нарівні з дорослими. Бо сучасний медіапростір є цікавим та несподіваним. Усі охочі змогли зробити своєрідний екскурс у сучасну творчість різних жанрів: зображення, вірш, гасло, текст та мультимедіа.
Окремі гуртківці з педагогом підготували свої авторські твори, які можна побачити і почитати на платформі www.stop-censorship.net.  Наприклад, вірш під назвою «СВОБОДА СЛОВА: КОМУ? ЗАЧЕМ И ПОЧЕМУ?» (Автор Катерина Псарьова), інші твори у номінаціях «текст», «вірш», «гасло» українською та російською мовами (автор LEONID GAPEEV).
Долучитися до проекту в якості читачів та підтримати авторів дуже просто. Для цього варто зайти на www.stop-censorship.net та біля авторського твору натиснути на кнопку «голосувати».
Втім, творча діяльність позашкільної освіти на цьому не завершується. Поки більш дорослі гуртківці опановують досить змістовні теми, їхні молодші колеги створюють свої креативні сюжети дитячої творчості.
Леонід Гапєєв,
керівник гуртків «Медіакультура» та «Лідерство — запорука успіху» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради, член Національної спілки журналістів України









Комментариев нет:

Отправить комментарий