понедельник, 4 июня 2018 г.



ШЛЯХАМИ ДОРОСЛИХ
ТА ЮНИХ АВТОРІВ

Творчі майстерні завжди є приємною несподіванкою для учасників. Прикладом тому цікавий захід, що відбувся 4 червня на базі 57-ї ЗОШ м. Харкова під назвою «Шляхами дорослих і юних авторів».
Учасники літнього шкільного табору (в основному 5-класники) змогли самі переконатися у тому, що творчі заняття із основ журналістики та літературної творчості не просто бувають цікавими, але й певною мірою є шляхом до визнання.
Програму творчої майстерні було зорієнтовано на читання і обговорення досить різних літературних сюжетів: від ХХ століття до сьогодення.
Для початку разом із педагогом Л. Гапєєвим школярі зробили екскурс у творчість письменника із Херсонщини Юрія Голобородька. Виявляється, що «Степ» не лише є символом Таврії, а ще й виступає своєрідним співрозмовником із читачами. Хоча такий творчий формат можливий не для всіх. Це вже залежить від настрою та поведінки конкретних героїв…
Прикметною особливістю заняття стало те, що головні ролі було дано дітям. Вони змогли потренуватися у сценічному читанні, а ще й спробувати себе в якості співавторів під час створення інтерпретацій на теми казок Василя Сухомлинського.
Жваві усмішки і навіть веселий сміх, живу й неформальну реакцію викликала серед учасників творчість юних авторів гуртка «Медіакультура». Учасники заходу читали прозові та публіцистичні твори «Клінічний переїзд» Ярослави Волинської, «Если б космос говорил» Ростислава Туркова, «Трезвый кот» Івана Сура, «Говорящая книга» Тетяни Непочатової…
До речі, бути присутніми і активними учасниками подібних заходів є класною можливістю для нинішніх підлітків. На відміну від платних заходів, куди часто возять дітей із шкіл під час літніх таборів, педагоги ЦДЮТ № 5 підготували безкоштовний показ творчості різних гуртків для широкого загалу.
Леонід Гапєєв,
керівник гуртків «Медіакультура» і «Лідерство» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради,

член Національної спілки журналістів України


Фото Центр Детского И Юношеского Творчества 5 Харьковского Городского Совета.

Комментариев нет:

Отправить комментарий