суббота, 16 июня 2018 г.




Медійна самоосвіта
ПРО СОЦМЕРЕЖІ
У РОЗВИТКУ ВЧИТЕЛЯ

«МЕДІАГРАМОТНІСТЬ: СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ У РОЗВИТКУ І САМОРОЗВИТКУ ВЧИТЕЛЯ». Під такою назвою відбувся вебінар з нагоди професійного свята — Дня журналіста в Україні у Харкові на базі освітнього проекту «На урок» (https://naurok.com.ua/webinar/mediagramotnist-socialni-merezhi-u-rozvitku-i-samorozvitku-vchitelya?reg=true)
Спікером виступила Онкович Ганна Володимирівна, відмінник освіти України, доктор педагогічних і кандидат філологічних наук, професор, засновник авторської наукової школи. Захід відбувся 7 червня о 18-30 за київським часом.
Вже за кілька хвилин до визначеного часу 286 глядачів чекали початку трансляції. А вже у процесі вебінару зібралося близько 735 глядачів і слухачів. Серед освітян із різних куточків України отримав запрошення взяти участь у вебінарі і автор цього журналістського матеріалу, педагог основ медійної культури з ЦДЮТ № 5 м. Харкова Леонід Гапєєв.
За повідомленням Г. Онкович, важливо те, що сьогодні засоби масової інформації все частіше використовуються у навчальному процесі. Це стосується не лише профільної підготовки майбутніх журналістів, але й широкого загалу. Бо тепер отриману інформацію із ЗМІ цілком реально використовують в практичному навчанні. Та й взагалі ознакою сьогодення є те, що завдяки ініціативам міжнародної організації ЮНЕСКО питання медійної грамотності популяризуються в європейських країнах. І Україна має чимало талановитих педагогів, які докладають свої зусилля, аби навіть у сільській місцевості діти відкривали свої таланти в журналістиці. Як розповіла Ганна Онкович, деякі дітки навіть виступили авторами статей української вікіпедії.
Під час трансляції кожен бажаючий зміг дізнатися для себе щось нове. Дехто виявив бажання замовити сертифікат за 60 гривень. Були й чимало учасників зі своїми зауваженнями про технічні недоліки стосовно оформлення платних сертифікатів. Люди просили переоформити документи.
На деякі питання автору статті вдалося отримати відповіді. А деякі з них, які було надіслано ще в перші хвилини заходу, чомусь залишилися поза увагою доповідачки. Можливо, через брак часу? Бо ефірний час було заплановано 60 хвилин, але практично через деякі затримки з початком усього вебінар тривав приблизно біля 70 хвилин.
Як бачимо, чимало педагогів зі всієї України мають інтерес до основ недійної грамотності та приділяють позаробочий час своїй самоосвіті.
Насамкінець додам корисну практичну інформацію для бажаючих. Відеозапис трансляції і презентація (її можна буде скачати) мають бути доступними на сторінці: https://naurok.com.ua/webinar/mediagr...
Більше дізнатися про блогдидактику, про яку розповідалося під час вебінару, можна безпосередньо знайшовши першоджерело: Сторінка Педагогічна блогодидактика: https://www.facebook.com/groups/15791...
А підписатися на фейсбук-сторінку «На урок» можна за посиланням: https://www.facebook.com/naurok.com.ua/
Леонід Гапєєв,
керівник гуртків «Медіакультура» та «Лідерство — запорука успіху»
ЦДЮТ № 5 Харківської міськради,
Член Національної спілки журналістів України


Комментариев нет:

Отправить комментарий