вторник, 12 июня 2018 г.



«МОЛОДА СЛОБОЖАНЩИНА»
ТРИВАТИМЕ ВОСЕНИ

Для молодих авторів, які пишуть твори у віршованій, прозовій та публіцистичній формах, дуже важливо мати можливість виступити публічно. Себе показати, інших почути і побачити. Адже головне сьогодні — пошук молодих талановитих авторів та їх підтримка у творчості.

На літературному фестивалі «Молода Слобожанщина», організованому Харківською обласною організацією Національної спілки письменників України, в обласному центрі культури і мистецтв вперше виступили автори з гуртків «Лідерство» та «Медіакультура» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради.
Відкрили захід 7-класники Ростислав Турков із сучасним оповіданням про німофобію, Катерина Псарьова із публіцистичним твором «Бути європейцем в Україні — варто діяти!» та педагог Леонід Гапєєв із уривками зі збірки «Гуманізація цивілізації». Кожен із авторів мав можливість творчо оцінити виступи своїх колег різного віку. І хоча наймолодшим серед інших авторам-гуртківцям таке творче завдання могло сприйматися й не зовсім легким, практична користь від цього однозначно є. Адже у більш дорослих авторів є чому повчитися, є що обговорити. Можна і критично сприймати почуте, і вдосконалювати власні твори. А ще можна відчути радість і задоволення від виступів інших авторів.
Приємно й те, що різні керівники секцій наприкінці заходу теж виступили перед присутніми із власними творами. Харківщина, безперечно, має таланти. Чимало достойних імен серед дітей, молоді і дорослих.
Чимало авторів отримали запрошення від членів журі на семінар, що орієнтовно планується у вересні. Отож, «Молода Слобожанщина» триватиме восени.

Леонід Гапєєв,
керівник гуртків «Медіакультура» і «Лідерство» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради,
член Національної спілки журналістів України






Комментариев нет:

Отправить комментарий